Bærekraft – materialvalg

Vi er opptatt av miljø også der vi produserer, enten det er i Europa eller en annen verdensdel. Vår produksjon skal være slik at vi kan levere jorden videre til neste generasjon på best mulig måte. Kremmerhuset produserer varer i henhold til norsk og europeisk regelverk.

Photo by Bill Oxford on Unsplash

Øko-tex sertifisert tekstiler

Vi produserer tekstil i henhold til Øko-tex standard som er en egen sertifisering. Det betyr at tekstilene våre skal være produsert på en slik måte at de gjør minst mulig påvirkning på menneskets helse og økosystemet. Våre fabrikker skal bruke moderne fargestoffer og materialer som gjør minst mulig skade på verden.  Øko-Tex Standard 100 er et internasjonalt test– og sertifisering system for tekstiler. Standarden ble utviklet i 1992, som blir oppdateres fortløpende. Ved utgangen av 2021 skal alle våre tekstiler være Øko-Tex sertifiserte. 

Fjær, pels og skinn

Våre varer produseres ikke av truede arter. Vi plukker ikke fjær fra levende dyr, og dunen vi kjøper er sterilisert og sertifisert.

  • Skinnprodukter er testet og i henhold til europeiske retningslinjer for kjemikalier.

  • Kremmerhuset bruker ikke ekte pels på produkter. Vi har putetrekk i saueskinn og geiteskinn fra nyttedyr, men vi har ikke pels.

 

Her kan du ser vår "Animal Welfare Statement".

Photo by Evie S. on Unsplash

Ull

Vi har pledd i ullmiks og 100% ull. Leverandøren vår på ullpledd kjøper ull fra New Zealand, som er kjent for å ha verdens beste ullkvalitet, som er sertifisert og er mulesing-fritt. Her kan du se vår ull sertifisering.

Photo by Les Triconautes on Unsplash

Hva med trevarer?

Trevarer hos Kremmerhuset produseres i henhold til FSC standard og EU tømmerregelverk. Vi kjøper bare treverk fra godkjente plantasjer og produsenter for å forhindre uorganisert hugst. Vi bruker aldri utrydningstruet treverk.

Papir

Alt papir produseres i forhold til FSC sertifisering. Det betyr at treverket kan spores tilbake til skogen der det blir hugget. Våre servietter er ikke laget fra eksotisk treverk

Puter

Visste du at våre puter er økotex-sertifiserte?

Kremmerhuset er opptatt av miljø. Vi jobber derfor i hovedsak med naturmaterialer i tekstiler og med miljøvennlig innfarging. I våre puter unngår vi bl.a. polyester og andre oljebaserte tekstiler.  De fleste av våre puter er økotex sertifisert. Det er bra for deg og det er bra for miljøet.

 

Stearinlys

Våre kronelys produseres med parafinvoks fra Europa. Kronelysene er produseres i Danmark – (De er kortreise) de er miljøvennlig og inneholder ikke palmeolje, men parafin. 100% stearinlys produseres ofte av soyabønner/palmeolje, noe vi ønsker å kutte siden dette er nyttig matproduksjon som går tapt til de som trenger det.

Elektriske produkter

Alle våre elektriske produkter er kontrollert i forhold til Europeisk og norsk regelverk. Alle er CE merket. Ledninger og bestanddeler skal være uten ftalater eller andre farlige stoffer.

Skjønnhet og velværeprodukter

Kremmerhuset har både økologiske produkter og produkter med tilsetningsstoffer og parfyme. Alle våre produkter er testet og godkjent av testlaboratorier. Vil du gjøre det beste for miljøet velger du våre økologiske produkter. De øvrige produktene er produsert etter gjeldende regelverk og uten giftstoffer. Våre produkter er ikke testet på dyr!

 

Kjøkkenprodukter

Vi tester alle våre produkter til kjøkkenet i henhold til food-safe, og i tråd med gjeldende regler så du som kunde vet at det er trygt å bruke våre kjøkkenprodukter sammen med mat. 

Samfunnsansvar

Alle våre leverandører må signere på Kremmerhusets Code of Conduct – våre krav til hvordan leverandørene skal forholde seg til helse, miljø og generelt samfunnsansvar.  I praksis betyr dette eksempelvis at vi alltid følger gjeldende retningslinjer for etisk handel (Code of Conduct/BSCI) når vi handler med våre leverandører, for å blant annet sikre at barnearbeid ikke forekommer, at arbeiderne har arbeidskontrakt og at leverandørene betaler arbeiderne en lønn det er mulig å leve av og at det ikke forekommer diskriminering. Kremmerhuset er opptatt av miljø og vi jobber alltid med å finne de beste måtene å produsere våre produkter. Det betyr også at vi alltid følger internasjonale konvensjoner for lønn og arbeidsmiljø. Vi ønsker at alle skal ha godt arbeidsmiljø, trygge og rettferdige ansettelsesforhold og et inkluderende arbeidsliv med godt samarbeid.

I løpet av 2021 må alle være fabrikker være medlem av BSCI- sertifisert for oppfølging av lønns og arbeidsforhold.

Bildet er fjernet.

Photo by Noah Buscher on Unsplash

Våre leverandører

Alle våre leverandører må signere på Kremmerhusets Code of Conduct – våre krav til hvordan leverandørene skal forholde seg til helse, miljø og generelt samfunnsansvar.  I praksis betyr dette eksempelvis at vi alltid følger gjeldende retningslinjer for etisk handel (Code of Conduct/BSCI) når vi handler med våre leverandører, for å blant annet sikre at barnearbeid ikke forekommer, at arbeiderne har arbeidskontrakt og at leverandørene betaler arbeiderne en lønn det er mulig å leve av og at det ikke forekommer diskriminering. Kremmerhuset er opptatt av miljø og vi jobber alltid med å finne de beste måtene å produsere våre produkter. Det betyr også at vi alltid følger Arbeidsmiljøloven og sikrer et godt arbeidsmiljø, trygge og rettferdige ansettelsesforhold og et inkluderende arbeidsliv med godt samarbeid.

Vi besøker alle våre leverandører og fabrikker for å sikre at det er gode arbeidsforhold og produksjon iht våre krav. Leverandør som ikke signerer vår Code of Conduct eller oppfyller våre krav handler vi ikke med.

Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič - @itfeelslikefilm on Unsplash

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS