KREMMERHUSETS PERSONVERNERKLÆRING

Sist oppdatert: 20. januar 2022

Kremmerhuset arbeider for å ivareta ditt personvern og har derfor utarbeidet en erklæring som beskriver hvordan personopplysningene dine blir behandlet.

Nedenfor finner du en beskrivelse av hvilke opplysninger vi behandler, hva vi gjør med dem og hvordan ditt personvern ivaretas. Om du har spørsmål er det bare å ta kontakt, se vår kontaktinformasjon under punkt 8.

 

1. VÅR ROLLE

Kremmerhuset Ting & Sånt med org.nr 975 965 120 er behandlingsansvarlig overfor våre kunder, de besøkende på våre digitale plattformer og fysiske butikker, samt jobbsøkere. Dette innebærer at det er vi som har ansvar for at dine personopplysninger behandles på en lovlig måte i henhold til personvernforordningen («pvf.» som inkorporerer den europeiske personvernforordningen; General Data Protection Regulation, «GDPR»), og at behandlingen er nødvendig for å oppfylle uttrykkelig angitte og relevante formål.

Kremmerhuset vil ha delt behandlingsansvar med henholdsvis Facebook og Pinterest i de tilfellene vi benytter oss av deres annonseplattformer. Les mer om dette under punkt 2.4.

 

2. HVILKE OPPLYSNINGER INNHENTER VI?

2.1 Når du besøker vår nettside

Når du besøker vår nettside på www.kremmerhuset.no benytter vi cookies (informasjonskapsler) for å innhente personopplysninger som indirekte kan knyttes til deg som person.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som mange hjemmesider benytter for å kunne gjenkjenne din PC, mobil eller nettbrett fra gang til gang. En informasjonskapsel er en passiv fil og vil ikke kunne spre virus eller andre skadelige programmer.

Når du besøker vår hjemmeside, innhenter vi følgende opplysninger om deg:

  • IP-adresse (som er en identifikasjon på din maskin),
  • informasjon om din nettleser,
  • operativsystem,
  • omtrentlig lokasjon,
  • samt hvilken nettside du kom fra

Vi behandler disse dataene basert på vår berettigede interesse (pvf. art. 6 (1) f) for å sikre problemfri tilkobling til nettstedet, komfortabel bruk av nettstedet vårt, for å evaluere systemsikkerhet og stabilitet og også for videre administrative formål. Denne informasjonen lagres midlertidig i en loggfil som slettes etter 21 dager.

Vi bruker også informasjonskapsler for å kunne tilby personalisert innhold, markedsføring og analyse. Mer informasjon om denne behandlingen finner du under punkt 2.3 (vår Kundeklubb), 2.4 (sosiale medier) og 2.5 (statistikk og analyse) i denne personvernerklæring.

Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler i vår cookie-policy.

2.2 Kjøp og oppfølging av våre leveranser

Vi behandler følgende personopplysninger for å kunne å levere og følge opp dine bestillinger, spørsmål, eventuelle reklamasjoner og våre leveranser:

  • Navn
  • Mobilnummer
  • Epostadresse
  • Postadresse
  • Kjøpsinformasjon

Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, eller for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse (pvf. art. 6 (1) b).

Vi gjør oppmerksom på at Kremmerhuset benytter auto-oppslag for å gjøre registreringen til kundeklubben enklere for deg. Behandlingen baserer seg på vår berettigede interesse i å yte best mulig kundeservice til deg (pvf. art. 6 (1) f). Du er selv ansvarlig for å rette opp eventuelle feil som er lagret på ditt mobilnummer og kan når som helst endre disse.

2.3 Vår Kundeklubb

Vi ønsker å bli bedre kjent med deg. Hvis du ønsker å registrere deg i vår Kundeklubb vil du motta eksklusive medlemstilbud tilpasset dine preferanser og interesser, motta inspirasjon, og få nyheter og invitasjoner til arrangementer på et eller flere av våre kommunikasjonskanaler.

For å kunne gi våre medlemmer et mest mulig relevant og eksklusivt innhold behandler vi følgende personopplysninger:  

  • Navn
  • Mobilnummer
  • Epostadresse
  • Postadresse
  • Kjøpsinformasjon
  • Din foretrukne Kremmerhuset-butikk
  • Den butikken du ble registrert i

I tillegg vil vi bruke personopplysningene for å beregne medlemsbonus-, klippekort og rabatter opptjent gjennom medlemsprogrammet og for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på kremmerhuset.no.

Behandlingen av personopplysningene er nødvendig for å oppfylle medlemsklubbavtalen med deg (pvf. art. 6(1) b).

Du kan til enhver tid endre ønsket kanal for vår medlemskommunikasjon med deg ved å endre innstillingene dine under ‘MINE INNSTILLINGER’ på din profil på www.kremmerhuset.no eller sende oss en e-post.

Aldersgrensen for vår Kundeklubb er 18 år, og vi vil derfor be deg om å verifisere at du er over 18 år ved innmelding. Vi vil også be om å få oppgitt din fødselsdato slik at vi kan sende deg en overraskelse på din bursdag. Vår behandling av din fødselsdato er frivillig og vil basere seg på ditt samtykke (pvf. art 6 (1) a). Du kan når som helst trekke tilbake samtykket under ‘MINE INNSTILLINGER’ på din profil på www.kremmerhuset.no.

Vær oppmerksom på at du når som helst kan slette din profil fullstendig ved å gå inn via våre medlemssider eller ved å sende oss en epost. Se kontaktinformasjon i punkt 8. 2

2.4 Sosiale medier

2.4.1 Målgrupper basert på annonseplattformers data

Kremmerhuset har en Facebook fanside, Instagram- og Pinterest-konto.

De sosiale mediene gir oss tilgang til å se innlegg, liker-klikk, følgere, kommentarer og meldinger, i tillegg til aggregerte opplysninger om besøk og aktivitet på våre sider, tavler og tilpassede annonser. 

Vi lagrer ikke disse opplysningene selv, men vi har tilgang til dem så lenge vi har vår side på det sosiale mediet. Du kan når som helst slette opplysninger om deg, f.eks. ved å fjerne innhold eller reaksjoner du har publisert. Merk at dine opplysninger ikke slettes bare ved at du slutter å følge vår side.

Ved å definere egne målgrupper og speilpublikum på Facebook og Instagram kan Facebook anonymt levere våre annonser til brukere basert på deres antatte interesser og preferanser.

Kremmerhuset kan også målrette annonser til Facebook- eller Instagrambrukere som liker eller følger Kremmerhuset, eller har foretatt spesielle handlinger på Facebooks annonseplattformer. Denne behandlingen innebærer profilering og vil bero på Kremmerhusets berettigede interesse til å sende ut relevant markedsføring (pvf. art. 6 (1) f).

Facebook, Instagram og Pinterest behandler personopplysninger i USA og andre land som er opplistet i deres personvernerklæring. Du kan få mer informasjon om hvordan FacebookInstagram og Pinterest behandler personopplysninger i deres respektive  personvernerklæringer.  Vi oppfordrer deg til å lese disse. Overføringsgrunnlaget baserer seg på EUs standardklausuler.

2.4.2 Målgrupper basert på data fra Kremmerhusets plattformer

Dersom du samtykker til det kan Kremmerhuset lager sine målgrupper, for markedsføring, basert på informasjon fra egne kanaler. Disse benyttes for å tilpasse tilbudene som vises til brukeren på andre nettsider eller annonseplattformer, som for eksempel Facebook. Dette kalles retargeting og skjer typisk ved at en «pixel» (en kodesnutt) setter en cookie med et unikt ID-nummer på nettleseren til brukeren. En liste over ID-numrene deles fortløpende med det valgte annonsenettverket. Dersom personen som er identifisert med et ID-nummer i nettleseren besøker en nettside hvor annonsenettverket tilbyr sine annonser, vil nettverket benytte ID-en til å tilpasse markedsføringen. I praksis betyr dette for eksempel at en bruker som har sett på en vase på Kremmerhusets nettside, vil få presentert tilbud på «vårens nye vaser og plantekasser fra Kremmerhuset» neste gang brukeren er på Facebook.

Den målrettede markedsføringen basert på IDene innebærer profilering. Overføringen av ID-numrene vil kun gjøres dersom du har samtykket til dette. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake.

Kremmerhuset bruker i dag Facebook PixelGoogle AdsBing Ads (Microsoft), Adtraction og Delta Projects for å tilpasse Kremmerhusets markedsføring til målgrupper som har vist interesse for Kremmerhusets tjenester, eller som basert på ulike parametere sannsynligvis vil synes Kremmerhusets tilbud er interessante og relevante.

Delta Projects AB er et svenskt selskap som skriver i sin personvererklæring at de lagrer det meste av personopplysningene de behandler på egne servere i Sverige, men at enkelte tracking pixler lagres i Google Cloud servere i Belgia. Facebook, Instagram, Google, Microsoft  og Pinterest behandler personopplysninger i USA og andre land som er opplistet i deres personvernerklæring. Du kan få mer informasjon om hvordan våre samarbeidspartnere innen  markedsføring behandler personopplysninger i deres respektive personvernerklæringer.  Vi oppfordrer deg til å lese. Overføringsgrunnlaget ut av EU/EØS baserer seg på EUs standardklausuler.

2.5 Statistikk og analyse

Dersom du samtykker til det, bruker vi Google Analytics, og Hotjar for å få informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er besøkt osv. for å bedre kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet, for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider, for statistikk, for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden. 

Ved å analysere statistikken kan vi bedre forstå markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produktene og tjenestene vi tilbyr. Så langt det er mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi kan knytte opplysningene spesifikt til deg.

Du kan deaktivere informasjonskapsler fra Google Analytics her. Du vil også få mulighet til å administrere og gi samtykke når du besøker nettsiden vår (pvf. art. 6 (1) a).

2.6 Rekruttering

I rekrutteringssammenheng behandler vi personopplysninger vi har mottatt av jobbsøkeren for å gjennomføre tiltak på den registrertes anmodning før en avtaleinngåelse (pvf. art. 6 (1) b). Sensitive personopplysninger som behandles i denne forbindelse er nødvendige for at Kremmerhuset skal kunne oppfylle sine forpliktelser som mulig arbeidsgiver (pvf. art 9 (2) b).

Eventuelle evne- og personlighetstester, samt søk på nettet, baserer seg på Kremmerhusets berettigede interesse i å finne riktig kandidat. Vi vil kun kontakte jobbsøkerens referanser dersom vi har innhentet samtykke til dette (pvf. art. 6 (1) a).

​​​​​​​2.7 Transaksjoner

Relevante personopplysninger kan overføres til tredjeparter som advokater, rådgivere, kjøpere og potensielle kunder i forbindelse med salg av fast eiendom, aksjesalg eller annen forretningstransaksjon. En eventuell overføring vil basere seg på Kremmerhusets berettigede interesse (pvf. art.6 (1) f).

​​​​​​​​​​​​​​2.8 Andre behandlinger

Kremmerhuset er lovpålagt å oppfylle enkelte forpliktelser som innebærer behandling av personopplysninger. Slike forpliktelser vil f.eks. være i tilknytning til bokføringsloven krav om lagring og sammenstilling, og pålegg om å fremlegge opplysninger for kompetent myndighet i henhold til lovgivning (pvf. art. 6 (1) c).

Vi vil også kunne behandle dine personopplysninger for ethvert annet formål som du spesifikt har gitt oss et samtykke til (pvf.art. 6 (1) a).

Personopplysninger behandles også for å forhindre misbruk av og opprettholde et sikkerhetsnett til tjenestene våre. Eksempler på misbruk kan være forsøk på å logge seg på andres kontoer, forsøk på svindler, «spamming», hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov. Behandlingen baserer seg på vår berettigede interesse i å sikre god sikkerhet på våre digitale kanaler (pvf. art. 6 (1) f).

 

3. SIKKERHETSTILTAK

Beskyttelsen av dine personopplysninger har høy prioritet hos oss. Vi jobber kontinuerlig for å beskytte dine personopplysninger og annen konfidensiell informasjon. Våre sikkerhetstiltak inkluderer fysiske, tekniske og administrative tiltak.

Våre ansatte får opplæring og veiledning om hvordan man håndterer personopplysninger på en trygg måte.

Vi har rutiner og tilgangskontroll for å forhindre uautorisert tap eller utlevering av dine personopplysninger. Vi sørger for at behandlingen av personopplysninger gjøres riktig og sikkert, og at behandlingen er beskyttet mot skadelig programvare. Eventuelle trusler mot datasikkerheten håndteres effektivt ettersom sikkerhet og beskyttelse av dine personopplysninger er en del av det daglige arbeidet i vår virksomhet. Vi overholder de kravene til beskyttelse og sikring av personopplysninger som følger av gjeldende personvernlovgivning.

Ethvert brudd på våre sikkerhetsrutiner blir dokumentert. Vi har prosedyrer og kapasitet til å oppdage og håndtere sikkerhets- og personvernbrudd. Hvis det oppdages slike brudd vil dette bli rapportert til ledelsen, risikoen for sikkerhetsbrudd vil bli vurdert, og Datatilsynet vil bli varslet om nødvendig. Du vil også bli varslet som bruker dersom sikkerhetsbruddet utgjør en høy personvernrisiko for deg.

 

4. UTLEVERING AV PERSONOPPLYSNINGER TIL ANDRE

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering.

I de tilfeller hvor du aksepterer at vi tilpasser vår markedsføring til andre annonseplattformer, vil denne overføringen basere seg på ditt samtykke, få mer informasjon under punkt 2.4 (sosiale medier).

Vi benytter underleverandører til drift, betaling, frakt analyse og markedsføring.

Når vi deler personopplysninger med våre underleverandører inngår vi databehandleravtaler for å sikre at personopplysningene behandles i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning og våre retningslinjer. Våre underleverandører gis aldri adgang til å foreta behandlinger til andre formål enn vi selv har.

Med de unntakene som fremgår av Punkt 2.4 (sosiale medier) og 2.5 (statistikk og analyse), vil all behandling av personopplysninger vi foretar skje innenfor EU/EØS-området.

 

5. HVOR LENGE LAGRES DINE OPPLYSNINGER?

Dine opplysninger lagres bare så lenge det kreves for å utføre våre tjenester (som eller så lenge som det foreskrives i loven. Så lenge din profil på kremmerhuset.no består vil registrerte opplysninger ikke bli slettet. Ved utmelding vil alle personopplysninger om deg knyttet til kundeklubben slettes innen få minutter. Vi gjør oppmerksom på at vi sparer på e-postadressen din ved sletting av din profil i 3 måneder for å forhindre misbruk av Kundeklubben vår.

Ordrehistorikken lagres slik at vi har muligheten til å behandle reklamasjoner og yte god kundeservice overfor våre kunder.

Utmelding/sletting av din profil fra kundeklubben kan gjøres ved å gå inn via våre medlemssider eller å sende oss en e-post, se kontaktinformasjon i punkt 8.

 

6. DINE RETTIGHETER

Lovverket gir deg flere rettigheter for å hjelpe deg med å ivareta ditt personvern. Disse rettighetene inkluderer:

​​​​​​​​​​​​​​6.1 Informasjon om behandling av personopplysninger

 Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Det viktigste med informasjonsplikten er at den skal sikre at du kan forstå hvordan personopplysninger blir behandlet, hvilke konsekvenser behandlingen kan ha, hvilke rettigheter du har og hvordan disse rettighetene kan tas i bruk. Ta gjerne kontakt med oss. Se vår kontaktinformasjon under punkt 8.  

​​​​​​​​​​​​​​6.2 Innsyn i egne personopplysninger

 Du har rett til å be om innsyn i egne personopplysninger. Dette betyr at du skal få vite om vi samler inn og bruker opplysninger om deg. Du vil også ha rett til å be om innsyn i vår vurdering av behandlingsgrunnlaget for de de behandlingene som beror på berettiget interesse dersom du ber om dette. Du vil selv kunne få innsyn i personopplysningene om deg selv ved å logge inn på kremmerhuset.no eller kontakt oss via e-post. Se vår kontaktinformasjon under punkt 8.  

​​​​​​​​​​​​​​6.3 Korrigering av personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er korrekte og oppdaterte. Skulle opplysninger være feilaktige, irrelevante eller ufullstendige, kan du selv rette opp i disse ved å logge inn på Kremmerhuset.no eller kontakt oss via e-post. Se vår kontaktinformasjon under punkt 8.

​​​​​​​6.4 Sletting av personopplysninger

Du har i visse tilfeller rett til å be om sletting av personopplysninger. Dette gjelder eksempelvis når lagring av opplysningene ikke lenger er nødvendig for å oppnå formålet med behandlingen, hvis du trekker tilbake samtykke og det ikke finnes annet rettslig grunnlag for behandlingen.

​​​​​​​6.5 Begrenset bruk av personopplysninger

Du kan be om at vi ikke bruker personopplysninger til annet enn å fastlegge, gjøre gjeldende eller forsvare et rettslig krav (f.eks. kreve betaling for en avtale), for å beskytte en annens rettigheter eller å ivareta viktige samfunnsinteresser hvis:

  • du har bedt om at feilaktige opplysninger korrigeres (inntil opplysningene er korrigert),
  • du har klaget på behandlingen av personopplysningene (inntil du har fått tilbakemelding på klagen), eller
  • det viser seg at vår behandling av opplysningene er ulovlig, og du foretrekker at vi lagrer opplysningene fremfor å slette dem

6.6 Dataportabilitet

 Du har rett til å be om at personopplysninger utleveres fra oss til en annen organisasjon eller deg direkte. Formålet med denne rettigheten er å gi deg kontroll over egne opplysninger. Retten gjelder kun opplysninger som du selv har gitt til oss, og bare når vi bruker opplysningene til å oppfylle en avtale med deg eller bruken av opplysningene er basert på ditt samtykke. Du vil kunne be om dine data dersom du logger inn på Kremmerhuset.no eller kontakt oss via e-post. Se vår kontaktinformasjon under punkt 8.  

​​​​​​​6.7 Protestere

Du har rett til å protestere mot innsamling og bruk av personopplysninger dersom det foreligger grunner knyttet til din særlige situasjon eller i de tilfeller hvor vi behandler personopplysninger basert på vår berettigede interesse. I tillegg har du mulighet til å protestere på behandlingen innebærer profilering, herunder målrettet annonsering. Målrettet markedsføring på annonseplattformene kan du protestere på ved å trykke på lenkene Facebook og Pinterest.

​​​​​​​​​​​​​​6.8 Klager

 Dersom du har innsigelser på måten vi behandler personopplysninger om deg, kan du klage til Datatilsynet. Vi ber deg imidlertid å kontakte oss først slik at vi kan ta stilling til dine innvendinger og oppklare eventuelle misforståelser eller korrigere praksisen direkte. Se vår kontaktinformasjon under punkt 8. Er du ikke fornøyd med vår klagebehandling kan du klage saken inn til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan du kontakter Datatilsynet på tilsynets nettsider.

 

7. ENDRINGER

Innholdet i erklæringen kan bli endret fortløpende, og endringer vil bli publisert på vår nettside www.kremmerhuset.no. I tilfelle vesentlige endringer vil vi så langt det er praktisk mulig varsle deg om dette per e-post.

​​​​​​​

8. KONTAKTINFORMASJON

Kremmerhuset

Ting & sånt AS

Tevlingveien 23_9H
1081 Oslo

Telefon: 73 88 44 60

Epost: kundeservice@kremmerhuset.no

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS