Samarbeid med norsk kunstner

Linda Skaret er en norsk kunstner som holder til i Trondheim. Hun maler vakre, abstrakte malerier, hovedsakelig med en teknikk som heter alkoholblekk.

- Jeg er veldig glad og stolt over å få muligheten til å vise frem kunsten min hos Kremmerhuset, sier Linda. – Vi har jobbet sammen over flere sesonger nå og det er gøy å se at bildene har blitt tatt så godt i mot av Kremmerhusets kunder. Dette er en super måte å gjøre kunsten min tilgjengelig for mange på, blant annet fordi samarbeidet gjør det mulig å tilby bildene til en skikkelig fin pris.

Spark of Joy – På disse bildene blandet jeg også inn andre typer blekk og maling sammen med alkoholblekket for å skape den spennende, kornete teksturen. Legg merke til hvordan pigmentene samler og skiller seg i spennende mønster. Fargene er faktisk litt inspirert fra jungelen og jeg synes de er harmoniske og behagelige å se på.

Stardust -  Her har jeg jobbet enda mer lagvis enn på de andre bildene, og på noen partier kan du nesten oppleve å se detaljer gjemt litt under en slørete hvit sky. Dette synes jeg skaper en litt drømmende effekt og sammen med de glitrende gulldetaljene førte det frem til navnet Stardust. Fargene her er også inspirert fra naturen, og blant annet havet er en evig inspirasjonskilde for meg.

Andre bilder av Linda Skaret - eksklusivt for Kremmerhuset:

Stylingforslag:

Maleteknikken

Teknikken jeg har brukt når jeg har malt disse bildene heter alkoholblekk, også har jeg bearbeidet bildene digitalt etterpå, forteller Linda. - De fleste jeg snakker med har ikke hørt om denne teknikken før, så det er gøy å være med på å gjøre den litt mer kjent. Det er en teknikk som er utrolig gøy å jobbe med, og man bruker litt tid på å bli kjent med hvordan blekket beveger seg på papiret. Det er en flytende og levende prosess.
 

Det viktigste for Linda når hun lager bildene er fargene, komposisjonen og teksturene i bildet. - Det er de elementene jeg trigges mest av når jeg jobber med abstrakte bilder.

For meg trenger ikke kunst nødvendigvis ha et spesielt budskap som skal oppleves av mottakeren. I bildene mine har jeg heller mer et ønske om å skape noe som gir andre glede og en god følelse, og som kanskje gjør at folk blir nysgjerrige og vil gå nærmere verket for å se på alle de små detaljene.

Inspirasjon

Inspirasjon finner Linda både i spennende fargekombinasjoner, naturen, interiør og hverdagen generelt. Hun forteller også at noe av det mest givende og inspirerende med å jobbe med kunst er når hun får tilbakemeldinger om at hun har klart å skape noe som treffer folk rett i hjertet.

 

Om du vil se mer av Lindas Skarets kunst kan du ta en titt på Instagram @LindaSkaretCom eller på nettsiden lindaskaret.com.

Se alle våre bilder her
Høstens trender
Møbelserien Embla

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS