Store selector

place Velg din butikk

Fri frakt over 1000 - Fri retur i butikk

User menu

Reservation cart

Handlekurv
Gulvtepper

Utover høsten vil vi gjerne ha det lunt og koselig rundt oss. Lodne gulvtepper og matter er en ypperlig måte å gjøre det varmt og behagelig hjemme. Bruk gjerne flere gulvtepper i samme rom. Det gjør ingenting om de overlapper litt her og der - det øker bare den hyggelige stemningen som vi er så glade i på høsten.

Velg din stil

Lun opp det ellers stramme interiøret med et rufsete teppe og grønne planter, eller tilfør karakter i den ellers kalde gangen med et teppe i farger som blir et kunstverk i seg selv. Årets store trend er inspirert av naturen med håndvevde tekstiler og naturmaterialer som ren lunt ull og 100% bomull

Slik velger du det perfekte gulvteppet for deg

1. Tenk på hvilket formål gulvteppet skal ha

Gulvtepper har gjerne flere funksjoner fra å være rent dekorative til å ha fysiske formål. Skal teppet kun være dekorativt eller trenger du et teppe til å skape en varmere atmosfære i rommet? Visste du for eksempel at tepper kan absorbere lyd og støy? Jo lengre tråder teppet har jo mer støydempende virker det. I tillegg er gulvtepper (og andre tekstiler) perfekt for å gjøre et rom ekstra lunt. Det er ikke for ingen grunn gulvet blir kalt den fjerde veggen. Dessuten føles tepper utrolig deilige mot bare føtter og mange bruker det derfor under sengen.

2. Se på hvilket rom teppet skal plasseres i

Hvilken funksjon teppet skal ha og hvilket rom det plasseres i går gjerne hånd i hand. Vet du hvilket rom det skal være i så er det enklere å se på hvilke farger og stoffkvalitet det bør ha. Se på rommet det skal være i og tenk etter om du ønsker at teppet skal stikke seg ut eller om det skal være nøytralt og gli inn i resten av uttrykket.  Ønsker du et nøytralt uttrykk så er det ofte veldig fint å hente igjen tonen på veggene i  gulvteppet. Har veggene på rommet kalde farger, som kald grønn, blå og grå så eller varme farger som rosa, gult og varm beige?

3. Velg farge og tekstilkvalitet

Når du vet hvilken funksjon teppet skal ha og hvilket rom det skal plasseres i så er det lett å velge farge og tekstilkvalitet. Velg et gulvteppe i en lun tone for å mykne opp et rom eller for å hente igjen en varm fargetone fra veggene. Her kan du gjerne bruke teppet til å ramme inn møblene. Med et teppe i 100% ull så føles det ekstra varmt og godt mot føttene, noe som er deilig både i stue og soverom. Tepper med korte eller ingen tråder er dekorative og enkle å ha med å gjøre. Disse er lett å velge for å fullføre et stiluttrykk. Velg et med en litt kaldere tone hvis du har svale farger på veggene.  Nøytrale rom kler ofte et sprekt teppe, hvis man tørr å skille seg litt ut. Det enkleste er likevel og la teppet være nøytralt i nyanser av hvitt, beige, sort eller grått – det gir deg større spillerom til å leke deg med putetrekk, bilder, blomster og lys.  

Gulvteppe Glenn grå
Gulvteppe Glenn sort
Gulvteppe Ullfilt
Gulvteppe Ullfilt
Gulvteppe Gaute
Gulvteppe Glenn grå
Putetrekk Grønn Basket
Putetrekk Grønn Grete
Putetrekk Grønn Monstera

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS