Store selector

place Velg din butikk

Fri frakt over 1000 - Fri retur i butikk

User menu

Reservation cart

Handlekurv
Julestrømpen

Julestrømper har lange tradisjoner i Skandinavia, spesielt fra tiden før det ble vanlig å få besøk av selveste julenissen.

Keramikktre stort
Stjerne velur liten
Julestrømpe velur
Opphengstavle tre
90,- 
Ord. 299,-

En lang strømpe eller sokk ble hengt opp på julaften, slik at nissen i løpet av julenatta kunne legge i godteri og andre småting, som barna fikk da de sto opp på julemorgen. På 40-tallet ble det imidlertid mer vanlig å få julenissen på besøk om julaften og tradisjonen forsvant nesten helt i skandinavia. I USA der den store gaveutdelingen vanligvis finner sted første juledag, har tradisjonen leved i beste velgående og her har barna som vane å henge opp julestrømpene julaften, gjerne ved peisen, i entreen eller nær juletreet. Det første de gjør juledags morgen er å sjekke strømpene, som da er fylt med små «ventegaver» som godteri og små leker. I senere tid har denne herlige tradisjonen dukket opp igjen.

Julestrømpen er et dekorativt element som er moro for barna da den kan fylles med godteri og fortsatt være et elegant juleinnslag både over peisen og på døren som her.

Papirstjerne med gullkant
Julestrømpe velur
Hjerte velur lite
Metallring stor
Dekorativ og praktisk

Julestrømpen er perfekt både som dekorasjon, men også som et morsomt alternativ til gavepose når man skal gi vertinnen en hyggelig gave i juleselskapet eller vil overrekke en flaske med edle dråper som juleoppmerksomhet.

Gaveeske Gulltrær medium
Gavepose vin Gulltrær
Papirstjerne med gullkant
Stjerne velur liten

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS