Favoritter

Store selector

place Velg din butikk

User menu

Reservation cart

Våkne opp i norskproduserte dyner og puter

Visste du at vi mennesker tilbringer i snitt 25 % av livet i senga?! Å investere i god nattesøvn er godt for kropp og helse, man får både mer energi og bedre humør, man blir gjerne mer effektiv og produktiv om man er godt uthvilt. Hos Kremmerhuset får du deilige, norskproduserte hodeputer og dyner i deilige dun og bomull. Både dun og bomull er naturprodukter som bearbeides uten negative miljømessige konsekvenser. Naturens egne produkter har alltid vist seg å være det beste.

Vår dunputer og dundyner er bra for helsen din fordi de er allergivennlige og rene, uten kjemikalier eller helseforstyrrende innhold. Dundynene og -putene er testet og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, og merket Asthma Allergy Nordic. De er også merket Nomite, en bekreftelse på at produktene egner seg for husstøvallergikere fordi de er middavvisende. Du kan også være trygg på at produktene er rene og kjemikaliefrie. De er  også merket med Økotex 100, klasse I, som bekrefter en renhet som tilråder kroppsnær bruk, til og med til barn under 3 år.
Downafresh og Svanen er også merkinger som bekrefter renheten i produktene og produksjonsprosessene. 

Du skal føle deg trygg på at du får gode og trygge dunprodukter hos Kremmerhuset.

 

Muscovy dun i dyner og puter

Alle våre dundyner og dunputer er fylt med europeisk Muscovy kvalitetsdun i Klasse I og bomulstrekk i 100 % økologisk bomull.

 

Våre varer produseres ikke av truede arter. Vi plukker ikke fjær fra levende dyr, og dunen vi kjøper er sterilisert og sertifisert. Les mer om dette her og se vår Animal Welfare Statement.

 

Velg riktig dundyne

Alle våre dundyner og dunputer er fylt med europeisk Muscovy kvalitetsdun i Klasse I og bomulstrekk i 100 % økologisk bomull.

Du kan velge mellom ulike blandinger av dun og fjær etter om du foretrekker en sval dyne, mellomvarm eller varm dyne. 

 • Nivå 1 inneholder 90 % dun med bæreevne 725 CUIN, og har et ekstra fint økologisk bomullstrekk

 • Nivå 2 inneholder 70 % dun med bæreevne 600 CUIN, og har et fint økologisk bomullstrekk

 • Nivå 3 inneholder 50 % dun med bæreevne 475 CUIN, og har et fint økologisk bomullstrekk

Dersom du liker en lettere og luftigere dyne anbefaler vi høyere dunprosent. Med lavere dunprosent vil dyna kjennes litt tyngre og passe for deg dersom du liker at det er litt tyngde i dyna.

Se alle og finn din dundyne her.

Velg riktig dunpute

Alle våre dundyner og dunputer er fylt med europeisk Muscovy kvalitetsdun i Klasse I og bomulstrekk i 100 % økologisk bomull. Når det gjelder hodeputer vil en høyere dunprosent gir en mykere og luftigere følelse. Med lavere dunprosent vil puten kjennes litt tyngre og fastere. Dette er smak og behag og vi skille mellom lav, medium og høy pute etter andelen dun i disse. 

 • Nivå 1 inneholder 90 % dun med bæreevne 725 CUIN, og har et ekstra fint økologisk bomullstrekk

 • Nivå 2 inneholder 70 % dun med bæreevne 600 CUIN, og har et fint økologisk bomullstrekk

 • Nivå 3 inneholder 50 % dun med bæreevne 475 CUIN, og har et fint økologisk bomullstrek

 

Se alle og finn din dunpute her.

 

Vaskeanvisning for dundyner og dunputer

Levetiden for gjenstander er avhengig av eierens evne og vilje til godt vedlikehold. En dundyne vil vare i mange år dersom den stelles godt med. Ved å følge noen enkle vedlikeholdsråd, vil man få optimal ytelse og levetid ut av dundyner og –puter. 

1. Skånsom finvask 60 grader
2. Tørketrommel på lav temperatur
3. Skal ikke strykes
4. Skal ikke renses
5. Kan ikke blekes

Smarte vedlikeholdsråd for dunputer og dundyner

Enkle vedlikeholdsregler

 • Bruk putevar og dynetrekk

 • Riste og lufte dundyner og –puter regelmessig

 • Sørge for utlufting av soverommet for å holde fuktighetsnivået under kontroll

 • Ikke lagre dundyner og- puter i tette plastbager/poser/vakuumposer

 • Ikke banke eller støvsuge dundyner eller –puter

 • Ikke utsette dundyner og –puter for direkte sollys

 

 • Dundyner og –puter bør ristes forsiktig og luftes regelmessig for raskere å bli kvitt nattens fuktopptak. Vi skiller ut rundt en halv liter gjennom natten. Med frisk luft vil dyner og puter raskt gjenvinne sin spenst og gode egenskaper. Soverommet bør også luftes for å holde et fornuftig fuktighetsnivå og derigjennom bidra til et godt innemiljø.

 • Man bør ikke lagre dyner og puter i tette plastbager/poser. For det første vil dun og fjær miste spenst og egenskaper dersom de lagres under for sterkt press over tid. Man kan også komme i skade for å pakke vekk dyner med et høyt fuktnivå. Innestengt fuktighet vil skade dun og fjær.

 • Dersom man banker, støvsuger eller utsetter dyner/puter for dirkete sollys, vil dette gå ut over dunlerretet. Veving og fiberstruktur kan ta skade med dunlekkasje eller redusert fukthåndtering som følger.


Viktig ved vask av dundyner og -puter
Dundyner og –puter kan vaskes skånsomt på inntil 60 grader. Tørking må foregå i tørketrommel på max 60 grader, gjerne sammen med en tøysko eller en tennisball. Beregn god tid i tørketrommelen. Stopp prosessen med jevne mellomrom for å vende og riste på dyne eller pute. Dette er viktig for å få en jevnere tørkeprosess og unngå at dun og fjær klumper seg og hindrer tørkingen. Tørkeprosessen må fullføres kontinuerlig til alt er tørt. Det er viktig at dyne/pute holdes varm hele tiden. Dyner med høyt fjærinnhold tørker langsommere enn dun.


Vaskemaskin og tørketrommel bør være større enn vanlige husholdningsmaskiner når man skal vaske dyner i voksen størrelse. Bruk 1/3 av vanlig mengde Milo, eller annet vaskemiddel uten enzymer og blekemidler. Bruk ikke myke- eller skyllemiddel for at det naturlige fettinnholdet i dun og lerret ikke skal reduseres.
Man bør alltid sjekke tilstanden til dunlerret før vask. Skadede eller for gamle/sprø lerret kan føre til at de revner under vask. Dette vil føre til skader på maskinen. Undersøk derfor lerretet for rifter, sjekk sømmene og vurder slitasje og styrke i stoffet før vask.


Tykkere dyner vil i våt tilstand utgjøre et stort volum og en høy vekt. Derfor vil en 5-kilos husholdningsvaskemaskin være for liten. Bruk eventuelt en 7-kilos maskin eller levere dynen til et spesialvaskeri.

Forny soverommet - bli inspirert!
Skap en grønn oase
Stylingtipsene du må lese nå!

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Ny Media AS